miercuri , februarie 21 2024
Breaking News

Termopane Brasov

Unde pot fi folosite ferestrele termopane Brasov?

O cladire nu poate fi functionala fara usi si fara ferestre, iar usile si ferestrele termopane Brasov sunt o optiune buna. Asadar, aceste usi dar mai ales ferestrele termopane Brasov sunt necesare pentru fiecare locuinta.

Indiferent ca este vorba despre o casa sau despre un apartament, sunt necesare usile si ferestrele. Acestea sunt necesare si in cazul cladirilor de birouri, pentru depozite, fabrici, cladiri care functioneaza ca sedii ale institutiilor statului, etc.

Acum ca ati aflat unde pot fi folosite aceste usi si ferestre, va intrebati probabil de ce ati opta pentru versiunea de ferestre termopane. De ce nu ar fi indicat sa ramaneti la ferestrele vechi, care au tamplaria din lemn si un singur geam. Puteti afla informatii interesante in continuare.

Diferenta dintre ferestre termopane Brasov si ferestrele simple

Toata lumea se gandeste ca diferenta consta in tipul de tamplarie cand vine vorba despre aceste ferestre. Este adevarat faptul ca ferestrele simple in trecut aveau tamplaria din lemn.

In prezent exista ferestre din lemn, cu un singur geam, iar acestea sunt considerate a fi ferestre simple. Cat despre termopane, acestea pot avea ramele din pvc sau din aluminiu, insa diferenta o face geamul.

Daca ferestrele simple aveau in dotare un singur geam, aceste ferestre termopane au geam dublu sau triplu de sticla. Intre aceste geamuri este introdus un gaz uscat cu scopul de a asigura o izolare termica foarte eficienta. Totodata, acel gaz asigura si o foarte buna izolare fonica.

Daca va intrebati de unde provine denumirea, ei bine, “thermopane” este un cuvant provenit din limba germana. Despre aceste ferestre, mai exact despre avantajele acestora vom discuta in randurile care urmeaza.

Avantajele majore oferite de ferestrele termopane Brasov

Cand aducem in discutie ferestrele termopane Brasov nu putem sa nu ne gandim la avantajele acestora. Exista multe avantaje care sunt asociate cu aceste ferestre. Cateva sunt pe scurt prezentate in randurile care urmeaza.

1. Ofera o mai buna izolare

Dupa cum am mentionat, un gaz este introdus intre geamurile de sticla ale unei ferestre termopane. Aceste gaz poate fi unul dintre cei mai buni izolatori, in special pentru ferestre. In cazul ferestrelor simple, lumina soarelui loveste geamul, incalzindu-l impreuna cu aerul din jur. Acea caldura se difuzeaza apoi, ceea ce incalzeste casa.

Termopane BrasovDar cu geamurile termopan, lumina soarelui loveste mai intai geamul exterior. Il incalzeste, la fel si aerul din exterior, dar caldura mai are inca un strat prin care sa treaca. Soarele trebuie sa incalzeasca aerul dintre geamuri la aceeasi temperatura ca afara pentru ca aceeasi cantitate de caldura sa curga si nu exista suficiente ore de lumina directa a soarelui pentru ca acest lucru sa se intample.

2. Reducerea zgomotului

Pe langa faptul ca este un bun izolator termic, aerul este si un excelent izolator de zgomot. Conceptul este similar; sunetul se deplaseaza prin aer in valuri care creeaza vibratii foarte usoare. Cand undele sonore lovesc ferestrele neizolate, ele vibreaza direct prin sticla, trimitand zgomot in casa dvs.

Daca locuiti intr-un loc zgomotos, mai ales undeva langa un aeroport sau cale ferata, investitia in ferestre termopane Brasov de cea mai buna calitate va merita fiecare banut. Undele sonore vor lovi acel buzunar de aer si se vor opri, mentinand totul linistit in interior. Nu va mai treziti in miezul noptii la zgomotul ferestrelor care vibrau sau permiteau trecerea sunetelor.

3. Securitate mai mare

Ferestrele sunt una dintre cele mai vulnerabile parti ale unei case din punct de vedere al securitatii. Puteti avea cea mai buna incuietoare inteligenta de pe planeta, dar daca un hot decide sa sparga o fereastra, nu puteti face mare lucru pentru a-l impiedica sa intre. Daca aveti nevoie de putin mai multa siguranta la domiciliu, ferestrele termopane sunt o optiune excelenta.

Ferestrele termopane sunt mai greu de spart, deoarece sunt de doua ori mai multe geamuri de sticla prin care obiectul folosit de hoti pentru spargerea ferestrelor trebuie sa treaca. Chiar daca un hot reuseste sa sparga geamul exterior, probabil ca nu va ramane sa-l sparga pe al doilea. Si chiar daca o face, veti avea timp sa auziti ce se petrece si sa anuntati autoritatile.

4. Facturi mai mici la energie

Avand in vedere ca geamurile termopan ofera un control mai bun al caldurii, nu ar trebui sa va surprinda ca ele ajuta si la scaderea facturilor la energie. Una dintre cele mai mari surse de consum de energie intr-o casa provine din sistemul HVAC. Cu cat poate rula mai putin, cu atat veti economisi mai multi bani.

Deoarece sistemul dvs. HVAC va trebui sa functioneze mai putin pentru a va mentine casa confortabila, veti putea de asemenea sa va reduceti amprenta de carbon. Multi oameni incearca sa gaseasca modalitati de a reduce impactul asupra mediului, iar aceasta este o modalitate excelenta de a face acest lucru. Ferestrele termopane Brasov sunt o investitie utila in casa dvs., si sunt utile chiar si pentru mediul inconjurator.

Verifica si

Produzione Serramenti

Produzione Serramenti

L’Arte della Produzione Serramenti: Focus sulle Finestre in PVC Le finestre in PVC sono una …

Close