De cate tipuri poate fi o chirurgie dentara Brasov?
De multe ori, atunci cand un stomatolog mentioneaza ca pacientul are nevoie de chirurgie dentara Brasov, acesta din urma devine panicat. Pacientul cu siguranta considera ca o chirurgie dentara este o operatie dureroasa si costisitoare.
Cu toate acestea, ceea ce multi pacienti nu realizeaza este ca chirurgia dentara este foarte comuna si include proceduri care se adreseaza afectiunilor pe care multe persoane le au si de care sufera.
Fiecare pacient este diferit si fiecare caz este tratat corespunzator. In cea mai mare parte, chirurgia dentara este considerata de catre specialisti o procedura ambulatorie. Din acest motiv, pacientii isi pot relua activitatea normala in cateva zile.
Inainte sa stabileasca sunteti sau nu candidat pentru chirurgia dentara, stomatologii va vor indruma catre un chirurg oral.
Acesta este cel care va evalua situatia si sanatatea orala pentru a determina cele mai bune solutii pentru pacient. In unele cazuri, si in functie de severitatea starii dumneavoastra, chirurgii orali pot recomanda tratamente nechirurgicale.
Tipuri comune de chirurgie dentara Brasov
Cele mai comune tipuri de interventii chirurgicale dentare sunt procedurile pe care multi oameni ar putea sa nu le considere operatii dentare, deoarece sunt atat de de des efectuate de catre medicii dentisti. Vom prezenta in continuare exemple.
1. Tratament de canal radicular
Canalele radiculare sunt considerate pe scara larga drept cel mai comun tip de chirurgie dentara. Milioane de dinti sunt tratati in fiecare an, salvand multi dinti de la extractii, si sunt scutiti de durere si sensibilitate. Canalele radiculare sunt de obicei fara durere si incredibil de eficiente in tratarea durerii.
Sub smaltul dintelui se afla un miez moale numit pulpa dentara, care contine vase de sange, terminatii nervoase si tesut.
Cand un dinte este cariat, bacteriile intra in dinte si dauneaza pulpei. Pulpa infectata provoaca dureri dentare, umflaturi ocazionale si potentiale dureri in gat sau maxilar. Este posibil ca un chirurg sa poata trata acest lucru indepartand portiunea cariata a dintelui, si prin extragerea pulpei infectate.
2. Implanturi dentare
Implanturile dentare au schimbat modul in care stomatologia a evoluat in ultimii 25 de ani. Un implant dentar este un inlocuitor pentru radacina unui dintr. Acestea sunt folosite pentru a fixa coroanele de osul maxilarului folosind titan si aliaje de titan.
Aceste metale sunt folosite pentru ca sunt usoare si biocompatibile, ceea ce inseamna ca nu sunt respinse de organism. Implanturile dentare sunt folosite cu scopul de a inlocui dintii care pot sa cada d cauza cariilor, bolilor, cancerului bucal sau a unui numar de cauze precum fumatul sau alcoolismul.
Implanturile dentare sunt considerate a fi un tip de proces mai lung de interventie chirurgie dentara Brasov , pentru a se asigura ca osul este fuzionat corespunzator inainte ca dintele sa poata fi atasat.
In general, au nevoie de doua pana la sase luni pentru integrarea implantului, inainte de a putea fi atasate restaurari dentare (o coroana sau o punte) pentru a finaliza procesul.
3. Extractia molarilor de minte
Extractia molarilor de minte este indepartarea a patru dinti adulti situati in colturile din spate, inferioare si superioare ale gurii. Acestia sunt ultimii (al treilea) molari care apar, de obicei intre 17 si 25 de ani.
Cand molarii de minte nu au loc sa creasca, ei pot fi afectati si pot provoca durere, infectii bucale sau alte probleme dentare. Adesea, stomatologii vor sugera indepartarea molarilor de minte chiar daca dintii afectati nu reprezinta o problema, ca masura preventiva.
Extractia molarilor de minte este o procedura ambulatorie care dureaza cateva zile pentru a se recupera complet. O astfel de chirurgie dentara Brasov se face prin indepartarea molarilor de minte prin incizii chirurgicale si cusatura locului de extractie, pentru a ajuta la vindecare.
Este important sa urmati ordinele medicului dumneavoastra cu privire la procesul de vindecare pentru a evita sangerarea excesiva sau cheaguri de sange.