luni , iunie 24 2024
Breaking News

Osteodensitometrie Brasov

Pentru cine poate fi utila procedura de osteodensitometrie Brasov?

Exista persoane carora medicul le-a recomandat sa aiba parte cat mai curand de o procedura de osteodensitometrie Brasov. Daca te numeri si tu printre aceste persoane, iti doresti probabil sa afli mai multe informatii despre osteodensitometrie. Citeste pana la final si vei afla unele informatii foarte utile.

Procedura de osteodensitometrie Brasov: Tot ce trebuie sa stii despre ea

Procedura de osteodensitometrie Brasov este o investigatie imagistica realizata cu raze X. Se efectueaza aceasta investigatie cu scopul de a determina densitatea si rezistenta osoasa.
De cele mai multe ori, femeilor ajunse la menopauza le este recomandata o asemenea investigatie. Femeile ajunse in aceasta etapa a vietii, au sanse crescute de a se confrunta cu osteoporoza, o boala care duce la scaderea densitatii si rezistentei osoase.

Osteodensitometrie BrasovSi pentru barbati este recomandata o procedura de osteodensitometrie, mai ales pentru fumatori. Si pentru cei care au suferit fracturi de sold sau pentru cei cu diabet de tip 1 sau boli hepatice este recomandata investigatia.

Se recomanda aceasta investigatie si pentru persoanele care au suferit fracturi dupa traumatisme usoare. Pentru cei care sufera de afectiuni precum hiperparatiroidismul se recomanda o asemenea investigatie imagistica.

In schimb, femeilor insarcinate nu le este recomandata o astfel de procedura. Motivul este acela ca razele X ar afecta dezvoltarea bebelusului.

Ei bine, indiferent de motivul sau motivele pentru care vi s-a recomandat procedura, nu trebuie sa va fie teama. Discutam despre o investigatie imagistica nedureroasa si neinvaziva. Nu necesita injectii sau alte solutii pentru anestezie, dat fiind faptul ca nu este dureroasa.

Pregatirea pentru procedura

Inainte de o osteodensitometrie Brasov, va puteti comporta normal, puteti manca normal. Este recomandat sa purtati haine cat mai lejere si mai confortabile pentru a va simti confortabil.
Trebuie stiut ca in timpul investigatiei este obligatoriu sa indepartati toate bijuteriile. Acest lucru dureaza doar cateva minute, pana cand este gata investigatia. Ulterior, va puteti lua bijuteriile.

Imediat dupa procedura va puteti intoarce la activitatile de zi cu zi. Puteti sa faceti sport, puteti merge la job sau pur si simplu va puteti duce acasa pentru a viziona un film.

Verifica si

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov

De cate tipuri poate fi o chirurgie dentara Brasov? De multe ori, atunci cand un …

Close