luni , iunie 24 2024
Breaking News

Dezinfectant Si Sterilizant

De ce este nevoie de dezinfectant si sterilizant?

Produsele chimice precum un dezinfectant si sterilizant joaca un rol esential in mentinerea biroului dumneavoastra in siguranta si sanatos.

Nu toate substantele chimice de curatare au proprietati de curatare si dezinfectie antivirale. Una dintre cele mai mari conceptii gresite in curatare este ca toti dezinfectantii pot curata.

Acest articol este redactat special pentru a va ajuta sa intelegeti diferenta dintre curatare si dezinfectare, dar si multe alte lucruri interesante cu privire la aceste proceduri.

Importanta unui dezinfectant si sterilizant intr-un birou

Curatarea este procedura de indepartare a prafului, murdariei si a resturilor nedorite. De asemenea, poate elimina uleiul si grasimea.

Poate fi aplicata pe diverse suprafete si este un proces fantastic si imbucurator deoarece obtineti un mediu curat si placut. Pentru a curata eficient, aveti nevoie de doua lucruri. Ai nevoie de apa si un produs chimic de curatare.

Dezinfectant Si SterilizantPentru a curata eficient, aveti nevoie de doua lucruri. Ai nevoie de apa si un produs chimic de curatare. Unii numesc substantele chimice de curatare surfactanti. Agentii tensioactivi transforma apa obisnuita intr-o potiune magica.

Cu toate acestea, pentru a intelege cum functioneaza acest lucru, trebuie sa trecem mai intai peste un pic de chimie. Primul lucru pe care trebuie sa-l intelegeti este cum reactioneaza apa la suprafata. Apa are o tensiune superficiala ridicata.

Apa este formata dintr-un atom de oxigen si doi atomi de hidrogen. Din cauza acestei compozitii chimice, moleculele de apa tind sa se lipeasca impreuna printr-un proces numit legaturi de hidrogen.

Cand puneti apa pe o suprafata, apa se va transforma in picaturi mici, ceea ce o impiedica sa se raspandeasca

Daca nu se raspandeste, nu va patrunde si nu poate curata. Cand adaugati un surfactant in apa, acesta modifica acele proprietati chimice si interfereaza cu legarea acelor molecule de apa. Rupe particulele nedorite de la suprafata.

In ceea ce priveste dezinfectarea, este procesul de ucidere a germenilor care sunt prezenti pe orice suprafata. Pentru ca dezinfectarea sa fie eficienta, este nevoie de un dezinfectant si sterilizant. In urma aplicarii acestuia, suprafata va deveni curata si lipsita de orice resturi.

In ciuda a ceea ce ati putea crede, curatarea nu inseamna dezinfectare si invers. Curatarea inseamna indepartarea murdariei de pe orice suprafata si nimic mai mult. Uciderea germenilor si bacteriilor este ceva cu totul diferit.

Modul profesional de a face lucrurile este sa curatati mai intai suprafata si apoi sa o dezinfectati, astfel incat germenii si bacteriile sa nu se poata reproduce.

Solutia de curatare multifunctionala poate spala murdaria. Dar, daca doriti sa omorati germenii si bacteriile ramase de pe suprafata, va trebui sa il continuati cu un dezinfectant de curatare. Servetelele dezinfectante si spray-ul dezinfectant au putere de curatare zero. Unul dintre cei mai ieftini dezinfectanti care sunt usor disponibili este clorul (inalbitorul) de uz casnic. Acesta poate fi considerat cel mai excelent dezinfectant si curatare din toate timpurile.

Trebuie sa urmati instructiunile de pe eticheta daca doriti sa o curatati si sa o dezinfectati corespunzator. Cand aplicati dezinfectant si sterilizant pe o suprafata, trebuie sa lasati sa actioneze in functie de timpul mentionat pe eticheta. Trebuie sa-i acordati ceva timp sa actioneze.

De asemenea, nu toti dezinfectantii sunt creati la fel. A fost dovedit prin numeroase studii. Doar clorul s-a dovedit a fi eficient in a ucide totul. Clorul ste eficient in uciderea tuturor formelor de bacterii. De asemenea, este dovedit a fi eficient si impotriva virusilor.

Multe beneficii pentru sanatate ale curatarii si dezinfectarii

Lucrul intr-un birou curat, unde a fost aplicat dezinfectant si sterilizant va face sa fiti mai putin stresati. Veti avea mai putine simptome de alergie. Un birou murdar este un teren propice pentru mucegai, bacterii si praf.

Toti acestia sunt alergeni care va pot imbolnavi. Aplicarea unei solutii care dezinfecteaza si sterilizeaza este necesara in astfel de conditii.

Daunatorii iubesc locurile intunecate si pot trai in aglomeratii unde se pot ascunde cu usurinta. Daunatorii poarta boli care pot fi daunatoare. Deci, este cat se poate de lesne de inteles de ce merita aplicat un dezinfectant si sterilizant intr-un astfel de loc.

Verifica si

Usi Termopan Exterior Brasov

Usi Termopan Exterior Brasov

Ce conteaza la alegerea unei usi termopan exterior Brasov? Pentru multi proprietari de case, alegerea …

Close