Pe ce masina este recomandat sa fac scoala de soferi Brasov?
Multe persoane care se inscriu la scoala de soferi Brasov, nu stiu ce masina sa aleaga pentru orele de practica. Cand vine vorba despre acest lucru, multi se gandesc ca viitorii soferi nu stiu ce brand auto sa aleaga. Intr-o oarecare masura si aceasta afirmatie este corecta. Multi insa nu stiu daca merita sa faca scoala de soferi pe o masina care are in dotare cutie de viteze manuala sau automata.
Acest articol vine cu informatii despre fiecare tip de cutie de viteze. Cititi cu mare atentie si stabiliti apoi ce masina vi se potriveste, si pe ce masina doriti sa faceti orele de practica.
Ce trebuie retinut despre scoala de soferi Brasov cu cutie automata?
Este lesne de inteles faptul ca persoanele care fac scoala de soferi Brasov pe o asemenea masina, vor conduce astfel de masini. Este insa important de retinut un alt aspect. Cei care fac orele de practica pe o masina cu cutie de viteze automata, vor putea conduce doar o asemenea masina.
Nu vor avea voie sa conduca o masina cu transmisie manuala decat in cazul in care urmeaza ore de conducere a unei masini cu cutie manuala. Apoi, vor urma un examen rapid, pentru a putea primi acceptul de a conduce masini cu cutie manuala.
Acesta este un detaliu foarte important, care nu trebuie sub nici o forma neglijat, mai ales ca pe permis este mentionat acest lucru. In plus, vom discuta mai in amanunt despre aceste cutii de viteze, chiar acum.
La transmisia automata, treptele se schimba automat. Soferului i se permite sa puna masina in „conducere”, iar transmisia automata va face treaba pentru ei. Cu toate acestea, exista anumite avantaje fata de transmisiile manuale in mai multe domenii cheie.
Alegerea ideala
O masina cu acest tip de transmisie este simplu si usor de folosit. Evident, transmisia automata este mult mai usoara decat cea manuala. Tot ce trebuie sa faceti este sa va concentrati pe volan si pe carburant, iar masina pur si simplu merge.
Navigarea in pante abrupte este normala pentru orice sofer. Cu toate acestea, acesta serveste ca un ritual de absolvire pentru orice sofer. In cazul transmisiei automate, aceasta nu este deloc o problema. Tot ce trebuie sa faceti este sa lasati modul „D” sa functioneze eficient.
Trafic greu? Nici o problema! Aceasta este una dintre cele mai bune caracteristici ale transmisiei automate. Nu trebuie sa consumati carburant in timpul in care stationati in trafic. Tot ce trebuie sa faceti este sa apasati si sa echilibrati frana in timpul respectiv.
In mod clar, sistemele de transmisie automata nu sunt concepute pentru soferii lenesi, asa cum sustin fanii transmisiei manuale. Mai degraba, au fost facute pentru cei care doresc sa experimenteze o satisfactie totala la volan.
Transmisie manuala?
Cele mai multe persoane fac orele de practica la scoala de soferi pe o masina cu transmisie manuala. Cu toate acestea insa, transmisia manuala vine la pachet cu multe avantaje. De exemplu, ii solicita soferului sa apese pedala de ambreiaj si sa schimbe treptele folosind schimbatorul. Singurul dezavantaj este ca soferul se coordoneaza in mod continuu cu ambreiajul si vitezele.
Asadar, acestea sunt informatii despre tipurile de transmisie. Este important sa le cunoasteti inainte de a merge la scoala de soferi Brasov. Cand ajungeti acolo, deja trebuie sa stiti pe ce masina urmeaza orele de practica.